Kokosový cukor
Obsah balenia: 250 g
Zloženie:
kokosový cukor
Hnedý cukor z kokosových kvetov je už stáročia obľúbeným sladidlom a pochúťkou v Ázii. Jeho najväčšími producentmi sú Filipíny a Indonézia. Vďaka skvelej chuti a nutričnej hodnote sa stáva čoraz populárnejším sladidlom aj v Európe, najmä medzi zástancami zdravej výživy a tými, čo hľadajú zdravú alternatívu k bielemu cukru. Vyrába sa prírodnou cestou, to znamená, že sa nerafinuje, nefiltruje. Sladké kryštáliky pochádzajú z nektáru tropických kokosových palmových kvetov. Palmové kvety farmári najskôr ručne narežú a nektár nechajú stiecť do bambusových kontajnerov. Potom sa pomaly zahrieva, čím sa postupne odparuje voda, ktorej obsahuje až 80%. Výsledkom je „toddy“, tekutina podobná sirupu. Tá sa ďalej odparí na hnedé kryštáliky. Okrem nich môže mať kokosový cukor formu granúl či kociek. Chutí ako trstinový cukor s karamelovým podtónom. Jeho chuť sa však môže meniť v závislosti od druhu palmy.
Upozornenie:
Produkt môže obsahovať stopy gluténu, horčice, sóje, orechov a sezamu.
Skladovanie:
Skladujte na suchom a tmavom mieste dobre uzatvorenom obale.
Krajina pôvodu:
Čína
Firma: Natural Pharm Slovakia, s.r.o, Oravická 2616, 02801 Trstená