Lecitín Slnečnicový tekutý 2x250 g AKCIA!!

Obrázok Lecitín Slnečnicový tekutý 2x250 g  AKCIA!!
Prvý Lecitín bol izolovaný Theodorom Gobley-im v roku 1846. Je to jeden zo základných stavebných prvkov bunkových membrán všetkých živých organizmov a radí sa medzi fosfolipidy. Získava sa zo semien slnečníc.

41,83 zł s DPH
25,85 zł s DPH
Výrobca: Natural Pharm

Slnečnicový Lecitín tekutý 500 g

Obsah balenia: 500 g

Slnečnicový lecitín je produkt, ktorý má všestranné využitie v kuchyni. Dá sa použiť pri varení, pečení, ale aj ako alternatívna prísada do cereálií a jogurtov.

Lecitín sa zaraďuje medzi tzv. fosfolipidy. Tie tvoria hlavnú časť všetkých našich bunkových membrán, t.j. obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).

Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu, lipidov a pomáha pri udržiavaní normálnej funkcie pečene.

Lecitín ako látka vo forme emulgátora v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť pri domácom pečení chleba a koláčov, pri výrobe domácej čokolády, poliev, ďalej ako náhradu žĺtkov a masla.

Odporúčané dávkovanie:

- do cesta na chlieb: 1 lyžicu lecitínu na 1 kg zmesi
- ako náhrada vajec: 1 lyžica nahradí 2 žĺtky
- ako doplnok stravy: odporúča sa 1 čajová lyžička denne
Upozornenie:
Priemerné výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 3723kJ/890kcal
Tuky 98g
Z toho nasýtené mastné kyseliny 11,90g
Sacharidy 1g
Z toho cukry <1g
Bielkoviny <1g
Soľ 0g
 
Upozornenie:
Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy! Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Produkt nie je vhodný pre ľudí, ktorí sú alergickí na niektorú z látok uvedenú v zložení. Pri zdravotných problémoch sa pred užitím poraďte so svojim lekárom.

Skladovanie:
Skladujte v suchu pri teplote od +5°C do +25°C. Chráňte pred mrazom a priamym slnečným žiarením. Skladovať mimo dosahu detí!

Firma: Natural Pharm Slovakia, s.r.o